Cykelholder til anhængertræk

Har din bil anhængertræk, kan du vælge en cykelholder, som nemt og hurtigt kan monteres på anhængertrækket. Det er en af danskernes mest foretrukne måder at transportere deres cykler på.

En fordel ved køb af cykelholder til anhængertræk er, at cyklen bliver monteret på holderen i en lav højde og holder taget fri, så du eventuelt kan montere en tagboks, hvis I skal have meget oppakning med på ferie. Vi har samlet et stort udvalg af de bedste modeller på markedet, hvor du finder mærker som Thule, Atera, Buzzrack og Saris. Se de udvalgte modeller herunder og læs mere om, hvordan du vælger den rigtig cykelholder til anhængertræk længere nede på siden. 

Thule Xpress 970 

Hvilken cykelholder til anhængertræk skal du købe?

Dette er for os et svært spørgsmål at svare på, da det afhænger af dit behov, samt hvor mange cykler du gerne vil kunne transportere. Vi vil selvfølgelig gerne give dig et par gode råd, som du kan bruge i forhold til dit valg. 

Helt grundlæggende findes der to forskellige typer af cykelholder til anhængertræk. 

Platform-cykelholder

Denne type cykelholder er et godt valg, hvis du skal transportere mere end en cykel over en længere strækning. Ideelt til ferien med familien, hvor I alle gerne vil have cykler med. 

Platform-cykelholdere kan klare flere kilo end de fleste sakse-cykelholder, og cyklerne kommer til at stå mere stabilt under hele turen. De fleste modeller er lavet med en vippefunktion, så du kan komme ind i bagagerummet, selvom den er monteret og har cyklerne fastspændt. Dette er virkelig smart! 

Derudover har de fleste modeller indbygget en lygtebom, så du ikke skal købe den separat. Det er nemt og hurtigt at montere en nummerplade på denne type model. 

Sakse-cykelholder

Denne type cykelholder er det rigtig valg, hvis du gerne vil kunne transportere cyklen nemt. Den er nem og relativ hurtig at montere på anhængertrækket. Den fylder heller ikke meget, så du kan smide den i bagagerummet, samtidig med du har plads til en masse andet, hvis du har en normal størrelse bil. Cyklerne kommer til at hænge på cykelholderen, så de skal blot spændes godt fast med et par stropper. Hvis du vælger denne type, skal du huske at købe en separat lygtebom med nummerplade, så du kommer til at køre lovligt. 

Hvis din bil ikke har anhængertræk 

Der findes heldigvis en løsning! 

Du kan købe cykelholdere til biler uden anhængertræk, så du ikke skal bruge penge på at få monteret anhængertræk på bilen. 

Klik på af nedenstående link og se udvalget for:

Regler for at køre med en cykelholder på bilens anhængertræk 

Hvis du kører med en cykelholder på anhængertrækket, er det et lovkrav, at din nummerplade ikke må være helt eller delvis dækket af cykelholderen. Hvis det er tilfældet, kan du risikere en bøde. Du skal derfor købe en lygtebom (hvis den ikke følger med ved købet) og en tredje nummerplade, som kan blive monteret på lygtebommen. Læs mere om reglerne for nummerplade til cykelholder lige her.