Cykelholder til elcykel

En elcykel kan vise sig at blive dit livs bedste investering. Elcyklen gør det nemlig let for dig at komme fra A til B året rundt. Du kan dog få endnu mere glæde af din elcykel, hvis du køber en cykelholder. En cykelholder til elcykel vil nemlig gøre det muligt for dig at tage din elcykel med rundt i landet (og i verden for den sags skyld).

I dag findes der mange cykelholdere, der er godkendte til at bære elcykler. Udvalget er stort, og derfor er det helt naturligt, at du er i tvivl om, hvilken cykelholder du skal vælge. Netop dette kommer vi med nogle konkrete og kompetente input til i denne guide. Læs med og bliv inspireret.

Atera Genio Pro

Valg af cykelholder til elcykel

Med en cykelholder til elcykel skal du aldrig mere undvære din elcykel, når du skal besøge dine forældre i den anden ende af landet, når du skal en tur i sommerhus, eller når du skal på kør-selv-ferie til en sydlig destination.

Inden du klikker på købsknappen, er der dog lige nogle ting, du skal tage stilling til, og nogle ting, du skal have undersøgt. Læs mere om dette nedenfor.

Sådan finder du den rette cykelholder til transport af elcykler:

  • Cykelholderen skal være godkendt til at bære elcykler – Det er en kendsgerning, at langt fra alle cykelholdere er godkendte eller egnede til at bære elcykler. En elcykel stiller højere krav til cykelholderen, idet denne type af cykel både er større og vejer mere end gennemsnitscyklen. Dette skal du tage højde for, når du går på udkig efter en egnet cykelholder.
  • Cykelholderen skal have en tilstrækkelig høj lastekapacitet – Mens en almindelig cykel vejer omkring 15-20 kg., så vejer en elcykel omkring 25-30 kg. Derfor er det alfa og omega, at du får fundet en cykelholder, der kan kapere dette. Gå i den anledning efter en cykelholder med en høj lastekapacitet.
  • Cykelholderen skal være let at montere og betjene – En god cykelholder til elcykel bør også være let at betjene. Det er i den forbindelse vigtigt, at du finder en cykelholder, der er hurtig og problemfri at montere og afmontere ved behov. Vær også opmærksom på, om cykelholderen leveres samlet, eller om du selv skal samle den.

Disse brands byder på cykelholdere til elcykler

Der findes efterhånden mange anbefalelsesværdige producenter af cykelholdere til elcykler. Det er bl.a. svært at komme udenom brands som Atera og Buzzrack. Begge brands udvikler og fremstiller brugervenlige cykelholdere af høj kvalitet, og deres cykelholdere forhandles til priser, hvor de fleste forbrugere kan være med. Øverst på siden kan du udforske vores anbefalinger af cykelholdere til elcykler.  

Din bil behøver ikke at have anhængertræk for at kunne bære en elcykel cykelholder

Det er ikke korrekt, at du kun kan få glæde af en elcykel cykelholder, hvis du har en bil med anhængertræk. Der findes nemlig også cykelholdere, der kan monteres på andre måder. Du kan f.eks. købe en cykelholder, der kan monteres på bilens tag, eller en cykelholder, der kan fastgøres til bilens bagklap med enten stropper eller klik-system.

Med andre ord findes der cykelholdere til elcykler for enhver smag og behov.