Nummerplade til cykelholder

I Danmark er det lovpligtigt at have en ekstra nummerplade til sin bil, hvis man køre med en cykelholder bagpå. Det er fordi, at bilens nummerplade ikke må være dækket af cykelholderen, også selvom det kun er delvist. Hvis du ikke overholder dette, kan politiet give en bøde på 1.000 kroner. 

Det er heldigvis nemt at bestille en ekstra nummerplade til cykelholderen, hvilket kan gøre på skat.dk. 

Nummerpladen koster ikke mere end 110 kroner + fragt.Det er også vigtigt, at du er opmærksom på at købe en lygtebom, hvor nummerpladen kan blive monteret på. Udover at nummerpladen skal gøres fast til noget, er det vigtigt at andre belister kan se dine baglygter, hvis du bremser eller blinker. Dette kan være svært for andre at se uden en lygtebom, da cyklerne dækker delvist for baglysterne. 

Nogle af de mest stillede spørgsmål om nummerplade til cykelholdere.

Hvor bestiller man en nummerplade til cykelholder?

Du kan bestille en ekstra nummerplade til cykelholderen på Motorregisteret via Skat.dk. 

  1. Log på TastSelv med NemID eller MitID.
  2. Vælg Motorregistret.
  3. Klik på Plader, Bestil specialplader og Bestil 3. nummerplade.
  4. Gennemfør bestillingen.

Hvad koster nummerplader til cykelholdere? 

En ekstra nummerplade til cykelholdere koster 100 kroner + 38 kroner i fragt. Hvis du ikke vil betale for fragt, kan du vælge at vil afhente den selv ved en motorekspedition. 

Hvor lang leveringstid på trejde nummerplade?

Det er en god ide at bestille i god tid, da leveringstiden på den trejde nummerplade er cirka 10 dage. 

Hvad er bøden for at køre uden tredje nummerplade?

Hvis du vælger at køre uden trejde nummerplade på cykelholderen, kan du risikere en bøde på 1.000 kroner, hvis du bliver stoppet af politiet. Det kan altså ikke betale sig, når en ekstra nummerplade koster 110 kroner + fragt. 

Er lygtebom lovpligtig? 

I Danmark er det lovpligtigt at køre med en lygtebom, hvis du har en cykelholder bagpå bilen. Bilens lygter må nemlig ikke være dækket delvis til. Kravene til lygtebom er, at bommen og reflekser maksimalt må være 40 cm. fra bilens yderste kant. Derudover skal lygtebommen være 35-90 cm over vejbanen. Hvis dette ikke overholdes, kan du risikere en bøde på 1.000 kroner.  

Hvad koster en lygtebom? 

En lygtebom koster mellem 200 – 500 kroner. Det kommer an på mærke og kvalitet. Køb hellere en af god kvalitet, da de helt billige har det med at falde fra hinanden over tid.